Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste
300 g mletého bravčového mäsa (sójový granulát), 150 g ryže, 2 cibule, 600 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, 2 vajcia, rasca, mleté čierne korenia, soľ, polohrubá múka, kyslá pochúťková smotana

Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste - príprava

    Na troche oleja rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninku, speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu.
    Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne.

    Medzitým si pripravíme knedličky: do mletého mäsa (alebo namočeného a odkvapkaného sójového granulátu) pridáme dusenú ryžu (v pomere 2:1), na oleji spenenú cibuľku, vajcia, mleté čierne korenie.
    Všetko dôkladne premiešame, ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky.
    Z tejto hmoty tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha.
    Keď je kapusta mäkká, dáme ich do nej variť.

    Nakoniec zahustíme jedlo zápražkou, do ktorej pridáme trošku sladkej červenej papriky a podľa chuti smotanu.
Top