300 g mletého bravčového mäsa (sójový granulát),
150 g ryže,
2 cibule,
600 g kyslej kapusty,
100 g slaniny,
2 vajcia,
rasca,
mleté čierne korenia,
soľ,
polohrubá múka,
kyslá pochúťková smotana
Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste - príprava
Na troche oleja rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninku, speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu.
Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne.
Medzitým si pripravíme knedličky: do mletého mäsa (alebo namočeného a odkvapkaného sójového granulátu) pridáme dusenú ryžu (v pomere 2:1), na oleji spenenú cibuľku, vajcia, mleté čierne korenie.
Všetko dôkladne premiešame, ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky.
Z tejto hmoty tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha.
Keď je kapusta mäkká, dáme ich do nej variť.
Nakoniec zahustíme jedlo zápražkou, do ktorej pridáme trošku sladkej červenej papriky a podľa chuti smotanu.