Dusený králik
1 vypitvaný a očistený králik (asi 1,4 kg), 3 stredne veľké cibule, 8 stredne veľkých rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 dlhú červenú feferónku, 4 lyžice oleja, soľ, biele korenie, ¼ l bieleho vína, 3 výhonky čerstvej šalvie alebo 1 lyžičku sušenej

Dusený králik - príprava

    Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na 8 kúskov.
    Rajčiny umyjeme a rozštvrtíme.
    Cibuľu olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
    Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno.
    Feferónku očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké krúžky.
    V hlbšom pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
    Osolíme a okoreníme, pridáme rajčiny, cibuľu, cesnak a feferónku.
    Podlejeme 1/8 l bieleho vína a 1/8 l vody, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 1 hodinu dusiť.
    Po 30 minútach dusenia prilejeme zostávajúce víno a pridáme vetvičky šalvie.
    Hotový pokrm ochutíme soľou, korením a podávame s bielym chlebom.
Top