Veľkonočný mäsový chlebíček
Cesto: 200 g polohrubej múky, jedno vajce, 100 g masla, soľ, jednu až dve lyžice mlieka Plnka: 150 g mletého bravčového mäsa, 150 g mletého hovädzieho mäsa, jeden rožok, soľ, mleté čierne korenie, nasekanú petržlenovú vňať, majorán, dva strúčiky prelisovaného cesnaku, 80 g mäkkej salámy, 80 g farebných paprík

Veľkonočný mäsový chlebíček - príprava

    Polohrubú múku zmiešame so zmäknutým maslom, s vajcom a so soľou.
    Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
    Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou.
    Časť rozvaľkaného cesta si odložíme a zvyškom vyložíme dno a boky formy.
    Potom do nej vložíme polovičnú časť mletého mäsa, pridáme kolieska mäkkej salámy, nakrájané farebné papriky a zostávajúcu časť mletého mäsa.
    Naplnenú formu prikryjeme odloženým cestom a vložíme ju do vyhriatej rúry piecť.
    Upečené a vychladnuté mäso vyklopíme z formy a podávame.

    Plnka:
    Rožok natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho vodou.
    Mleté bravčové a hovädzie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou, majoránom a prelisovaným cesnakom.
    Pridáme celé vajce, vyžmýkaný rožok a spolu premiešame.
Top