BRYNDZOVÉ OPEKANCE
Kategória:
400 g hladkej múky, štipku soli, 20 g práškového cukru, mlieko Kvások: 200 ml mlieka, 20 g droždia, 10 g práškového cukru Posýpka: 200 g bryndze, 100 g prerastenej slaniny, masť
BRYNDZOVÉ OPEKANCE - príprava
Do vlažného mlieka vložíme droždie, cukor, zamiešame a keď začne kysnúť, primiešame ho do múky, pridáme cukor a soľ. Podľa potreby pridáme do cesta ešte vlažné mlieko a dobre ho vypracujeme.
Z vymieseného cesta tvarujeme na pomúčenej doske asi jeden centimeter hrubé šúľky, ktoré uložíme na vymastený plech. Šúľky každé dva centimetre narežeme nožom, preložíme ich na plech, necháme vykysnúť a potom upečieme.
Vychladnuté ich odložíme do druhého dňa.
Po odležaní ich oddelíme v miestach, kde sme šúľky narezali.
Opekance vhodíme do vriacej vody a keď vyplávu na hladinu, rýchlo ich vyberieme, aby veľmi nepresiakli vodou.
Odložíme ich na tanier a pomastíme.
Slaninu nadrobno nakrájame a vyškvaríme.
Bryndzu zmiešame s vytopenou masťou a opečenou slaninou. Opekance polejeme a podávame teplé.
Podobné recepty
Kategória:
400 g hladkej múky, štipku soli, 20 g práškového cukru, mlieko Kvások: 200 ml mlieka, 20 g droždia, 10 g práškového cukru Posýpka: 200 g bryndze, 100 g prerastenej slaniny, masť
BRYNDZOVÉ OPEKANCE - príprava
Do vlažného mlieka vložíme droždie, cukor, zamiešame a keď začne kysnúť, primiešame ho do múky, pridáme cukor a soľ. Podľa potreby pridáme do cesta ešte vlažné mlieko a dobre ho vypracujeme.
Z vymieseného cesta tvarujeme na pomúčenej doske asi jeden centimeter hrubé šúľky, ktoré uložíme na vymastený plech. Šúľky každé dva centimetre narežeme nožom, preložíme ich na plech, necháme vykysnúť a potom upečieme.
Vychladnuté ich odložíme do druhého dňa.
Po odležaní ich oddelíme v miestach, kde sme šúľky narezali.
Opekance vhodíme do vriacej vody a keď vyplávu na hladinu, rýchlo ich vyberieme, aby veľmi nepresiakli vodou.
Odložíme ich na tanier a pomastíme.
Slaninu nadrobno nakrájame a vyškvaríme.
Bryndzu zmiešame s vytopenou masťou a opečenou slaninou. Opekance polejeme a podávame teplé.
Z vymieseného cesta tvarujeme na pomúčenej doske asi jeden centimeter hrubé šúľky, ktoré uložíme na vymastený plech. Šúľky každé dva centimetre narežeme nožom, preložíme ich na plech, necháme vykysnúť a potom upečieme.
Vychladnuté ich odložíme do druhého dňa.
Po odležaní ich oddelíme v miestach, kde sme šúľky narezali.
Opekance vhodíme do vriacej vody a keď vyplávu na hladinu, rýchlo ich vyberieme, aby veľmi nepresiakli vodou.
Odložíme ich na tanier a pomastíme.
Slaninu nadrobno nakrájame a vyškvaríme.
Bryndzu zmiešame s vytopenou masťou a opečenou slaninou. Opekance polejeme a podávame teplé.