Pikantná pomazánka ála zeler
Kategória:
1 kg zeleru, 8 strúčikov cesnaku, citrónová šťava (citrón alebo lemonka), 250 ml majonézy alebo tatarky, 0,3 l vody.
Pikantná pomazánka ála zeler - príprava
Očistený zeler pokvapkáme citrónom a dáme do vody, aby nezčernal. Na strúhadlo nakvapkáme citrónku a nastrúhame zeler striedavo s očisteným cesnakom.
Priebežne kvapkáme na strúhadlo citrónku.
Na záver pridáme celú majonézu alebo tatarku a vidličkou premiešame. Necháme odstáť v chladu 20 minút.
Podávame s bielym pečivom.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg zeleru, 8 strúčikov cesnaku, citrónová šťava (citrón alebo lemonka), 250 ml majonézy alebo tatarky, 0,3 l vody.
Pikantná pomazánka ála zeler - príprava
Očistený zeler pokvapkáme citrónom a dáme do vody, aby nezčernal. Na strúhadlo nakvapkáme citrónku a nastrúhame zeler striedavo s očisteným cesnakom.
Priebežne kvapkáme na strúhadlo citrónku.
Na záver pridáme celú majonézu alebo tatarku a vidličkou premiešame. Necháme odstáť v chladu 20 minút.
Podávame s bielym pečivom.
Priebežne kvapkáme na strúhadlo citrónku.
Na záver pridáme celú majonézu alebo tatarku a vidličkou premiešame. Necháme odstáť v chladu 20 minút.
Podávame s bielym pečivom.