Pečené morčacie mäso
Kategória: 
1 morka, 1 morčacie vnútornosti, 1 varený žalúdok, 1 srdce, 3 vajcia, 160 g slaniny, 100 g strúhanky, 20 g cibule, 1 vrecko MAGGI Šťava ku kuraťu, 1 štipka strúhaného muškátového oriešku, 3 lyžice smotany, 10 g hladkej múky, 200 g masla, soľ. Plnka: 1/2 masla, 3 žĺtka, soľ, korenie muškátový orech

Pečené morčacie mäso - príprava

    Nohy nasekneme pod kĺbmi a vytiahneme šľachy.

    Plnka:
    1/2 masla vyšľaháme s 3 žĺtkami, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme vnútornosti, nasekaný varený žalúdok a srdce a všetko premiešame.

    Na 1/3 dávky slaniny speníme nakrájanú cibuľu.
    Vychladené pridáme do plnky.
    Zahustíme strúhankou zvlhčenou smotanou.
    Vymiešame sneh z troch bielkov a pridáme do plnky.
    Hmotou naplníme morku a zašijeme ju.
    Slaninou, ktorá ostala prešpikujeme morku osolíme a dáme na rozpustené maslo v pekáči.
    Pečieme za stáleho polievania vypečenou šťavou.
    Nakoniec pridáme MAGGI Šťavu ku kuraťu.
    Šťavu po vypečení zaprášime troškou múky.
Top