Pečené morčacie mäso
Kategória:
1 morka, 1 morčacie vnútornosti, 1 varený žalúdok, 1 srdce, 3 vajcia, 160 g slaniny, 100 g strúhanky, 20 g cibule, 1 vrecko MAGGI Šťava ku kuraťu, 1 štipka strúhaného muškátového oriešku, 3 lyžice smotany, 10 g hladkej múky, 200 g masla, soľ. Plnka:
1/2 masla, 3 žĺtka, soľ, korenie muškátový orech
Pečené morčacie mäso - príprava
Nohy nasekneme pod kĺbmi a vytiahneme šľachy.
Plnka:
1/2 masla vyšľaháme s 3 žĺtkami, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme vnútornosti, nasekaný varený žalúdok a srdce a všetko premiešame.
Na 1/3 dávky slaniny speníme nakrájanú cibuľu.
Vychladené pridáme do plnky.
Zahustíme strúhankou zvlhčenou smotanou.
Vymiešame sneh z troch bielkov a pridáme do plnky.
Hmotou naplníme morku a zašijeme ju.
Slaninou, ktorá ostala prešpikujeme morku osolíme a dáme na rozpustené maslo v pekáči.
Pečieme za stáleho polievania vypečenou šťavou.
Nakoniec pridáme MAGGI Šťavu ku kuraťu.
Šťavu po vypečení zaprášime troškou múky.
Kategória:
1 morka, 1 morčacie vnútornosti, 1 varený žalúdok, 1 srdce, 3 vajcia, 160 g slaniny, 100 g strúhanky, 20 g cibule, 1 vrecko MAGGI Šťava ku kuraťu, 1 štipka strúhaného muškátového oriešku, 3 lyžice smotany, 10 g hladkej múky, 200 g masla, soľ. Plnka:
1/2 masla, 3 žĺtka, soľ, korenie muškátový orech
Pečené morčacie mäso - príprava
Nohy nasekneme pod kĺbmi a vytiahneme šľachy.
Plnka:
1/2 masla vyšľaháme s 3 žĺtkami, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme vnútornosti, nasekaný varený žalúdok a srdce a všetko premiešame.
Na 1/3 dávky slaniny speníme nakrájanú cibuľu.
Vychladené pridáme do plnky.
Zahustíme strúhankou zvlhčenou smotanou.
Vymiešame sneh z troch bielkov a pridáme do plnky.
Hmotou naplníme morku a zašijeme ju.
Slaninou, ktorá ostala prešpikujeme morku osolíme a dáme na rozpustené maslo v pekáči.
Pečieme za stáleho polievania vypečenou šťavou.
Nakoniec pridáme MAGGI Šťavu ku kuraťu.
Šťavu po vypečení zaprášime troškou múky.
Plnka:
1/2 masla vyšľaháme s 3 žĺtkami, osolíme, okoreníme muškátovým orechom a pridáme vnútornosti, nasekaný varený žalúdok a srdce a všetko premiešame.
Na 1/3 dávky slaniny speníme nakrájanú cibuľu.
Vychladené pridáme do plnky.
Zahustíme strúhankou zvlhčenou smotanou.
Vymiešame sneh z troch bielkov a pridáme do plnky.
Hmotou naplníme morku a zašijeme ju.
Slaninou, ktorá ostala prešpikujeme morku osolíme a dáme na rozpustené maslo v pekáči.
Pečieme za stáleho polievania vypečenou šťavou.
Nakoniec pridáme MAGGI Šťavu ku kuraťu.
Šťavu po vypečení zaprášime troškou múky.