Pečený moriak s gaštanovou omáčkou
Kategória: 
1/2 kg olúpaných pečených gaštanov, 10 g sušených húb, 1 zväzok petržlenovej vňate, bobkového listu, tymianu a cesnaku, kúsok zeleru, mrkvu, cibuľu, pomaranč nakrájaný na kúsky, maslo, suché víno Marsala, suché biele, kurací vývar, olivový olej, soľ a čierne korenie.

Pečený moriak s gaštanovou omáčkou - príprava

    Morku dáme do pekáča a namiesto vody budeme podlievať bielym vínom, ak je morka veľmi suchá, pridáme kurací vývar.
    Asi po 2 hodinách pečenia pridáme zeleninu a pomaranč a
    po 10 minútach vyberieme z rúry.
    Ak ju máme v pekáči, necháme ju prikrytú.
    Ak sme morku piekli v mikrovlnke musíme ju zakryť špeciálnou fóliou.

    Omáčka: Na hrudke masla pražíme gaštany a huby, po chvíľke pridáme trochu šťavy spod morky, pridáme jednu dve lyžice marsaly, soľ, korenie a prevaríme na veľmi miernom ohni. Omáčku servírujte na tanier ku každej porcii.

    Ako prílohu doporučujeme zemiaky na akýkoľvek spôsob.
Top