Makaróny s citrónovo smotanovou omáčkou
Kategória:
250 g makarónov,
soľ,
2 mrkva,
1 pór,
300 g morčacích pŕs,
2 lyžice oleja,
korenie,
250 ml vývaru zo slepačieho bujónu,
200 g smotany,
3 lyžice citrónovej šťavy,
3 lyžice hotovej zátrepky,
petržlenová vňať,
plátky citrónu
Makaróny s citrónovo smotanovou omáčkou - príprava
Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
Mrkvu olúpeme a nadrobno nakrájame.
Pórové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Rezne umyjeme, osušíme a rozkrájame na kocky.
Všetko opečieme na rozohriatom oleji. Osolíme a okoreníme. Prelejeme vývarom zo slepačieho bujónu a varíme asi 5 minút na miernom ohni.
Vmiešame smotanu a šťavu z citrónu. Necháme prejsť varom. Za stáleho miešania pridáme hotovú zátrepku a znovu necháme prejsť varom.
Makaróny necháme odkvapkať a rozložíme ich na misu. Polejeme omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.
Kategória:
250 g makarónov,
soľ,
2 mrkva,
1 pór,
300 g morčacích pŕs,
2 lyžice oleja,
korenie,
250 ml vývaru zo slepačieho bujónu,
200 g smotany,
3 lyžice citrónovej šťavy,
3 lyžice hotovej zátrepky,
petržlenová vňať,
plátky citrónu
Makaróny s citrónovo smotanovou omáčkou - príprava
Makaróny uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
Mrkvu olúpeme a nadrobno nakrájame.
Pórové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Rezne umyjeme, osušíme a rozkrájame na kocky.
Všetko opečieme na rozohriatom oleji. Osolíme a okoreníme. Prelejeme vývarom zo slepačieho bujónu a varíme asi 5 minút na miernom ohni.
Vmiešame smotanu a šťavu z citrónu. Necháme prejsť varom. Za stáleho miešania pridáme hotovú zátrepku a znovu necháme prejsť varom.
Makaróny necháme odkvapkať a rozložíme ich na misu. Polejeme omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.
Mrkvu olúpeme a nadrobno nakrájame.
Pórové cibuľky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
Rezne umyjeme, osušíme a rozkrájame na kocky.
Všetko opečieme na rozohriatom oleji. Osolíme a okoreníme. Prelejeme vývarom zo slepačieho bujónu a varíme asi 5 minút na miernom ohni.
Vmiešame smotanu a šťavu z citrónu. Necháme prejsť varom. Za stáleho miešania pridáme hotovú zátrepku a znovu necháme prejsť varom.
Makaróny necháme odkvapkať a rozložíme ich na misu. Polejeme omáčkou, ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.