Rezance s pestom
Kategória: 
250 g zemiakov, 100 g fazuľových lúskov, soľ, 400 g široké rezance, 2 lyžice piniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 8 lyžíc bazalkového oleja, 4 lyžice strúhaného parmazánu

Rezance s pestom - príprava

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
    Fazuľové lúsky zbavíme vlákien a nalámeme na kúsky. Povaríme v dostatočnom množstve osolenej vody asi 5 minút. Pridáme široké rezance a varíme ešte 8-10 minút.
    Rezance scedíme, necháme odkvapkať a tekutinu zachytíme.
    Na panvici upražíme bez tuku piniové oiešky. Ošúpaný cesnak rozmixujeme s bazalkovým olejom, orieškami a parmezánom. Omáčku pesto podľa chuti osolíme.
    Rezance, zemiaky a fazuľky premiešame s pestom.
    Kto má rád pokrmy šťavnatejšie, môže pridať 4 lyžice vývaru zo zeleninového bujónu.
Top