Lasagne II.
Kategória: 
375 g lasagne, 500 g mletého mäsa, najemno nakrájaný kúsok zeleru, najemno nakrájaná mrkva, 150 g najemno nakrájaných kuracích pečienok, 250 ml červeného vína, veľká najemno nakrájaná cibuľa, 2 lyžice oleja, 30 g masla, 2 lyžice petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, Bešamelová omáčka: 560 ml mlieka, 40 g hladkej múky, 100 g postrúhaného parmezánu, 60 g masla, 1/2 lyžičky muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ, 250 ml paradajkového pretlaku

Lasagne II. - príprava

    Na oleji a masle podusíme mrkvu, zeler a cibuľu do mäkka
    (5-7)minút.
    Pridáme mäso, kým nechytí inú farbu. Pripravíme si bešamelovú omáčku: Rozpustíme maslo + trochu múky, počkáme kým sa nevytvorí zápražka.
    Odstavíme a pridáme mlieko.
    Krátko povaríme. Pridáme muškátový oriešok, korenie a soľ. Nakoniec pridáme parmezán.
    Prikryté odložíme.
    Do mäsovej zmesi pridáme pečeň, pretlak, trochu vody a víno, soľ, korenie, petržlenovú vňať.
    Maslom vymažeme pekáč.
    Prekladáme na pekáči vrstvy cestoviny, trochu mäsovej zmesi a bešamel.
    Pečieme v rúre predhriatej na 180 st. celzia asi 40 minút. Po upečení necháme trochu mierne vychladnúť.
Top