Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou
Kategória:
špagety,
250 ml sladkej smotany,
1 lyžica hladkej múky,
150 ml hubového alebo zeleninového vývaru z kocky,
150 g eidamu,
200 g prerastenej oravskej slaninky,
3 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
nasekaná petržlenová vňať
Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou - príprava
Špagety uvaríme podľa návodu.
Omáčka: Na kocky pokrájanú oravskú slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
Krátko pred jej dokončením pridáme na plátky pokrájaný cesnak a ešte chvíľu spolu opekáme.
Slaninku s cesnakom vyberieme a udržujeme teplé.
Do výpeku dáme lyžicu hladkej múky, zalejeme vývarom, rozvaríme a prilejeme sladkú smotanu.
Postupne pridávame postrúhaný syr a varíme až kým sa nerozpustí. Ochutíme korením, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Na špagety dáme omáčku a posypeme opraženou slaninkou s cesnakom.
Slaninku s cesnakom môžme aj zmiešať spolu s hotovou omáčkou.
Podobné recepty
Kategória:
špagety,
250 ml sladkej smotany,
1 lyžica hladkej múky,
150 ml hubového alebo zeleninového vývaru z kocky,
150 g eidamu,
200 g prerastenej oravskej slaninky,
3 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
nasekaná petržlenová vňať
Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou - príprava
Špagety uvaríme podľa návodu.
Omáčka: Na kocky pokrájanú oravskú slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
Krátko pred jej dokončením pridáme na plátky pokrájaný cesnak a ešte chvíľu spolu opekáme.
Slaninku s cesnakom vyberieme a udržujeme teplé.
Do výpeku dáme lyžicu hladkej múky, zalejeme vývarom, rozvaríme a prilejeme sladkú smotanu.
Postupne pridávame postrúhaný syr a varíme až kým sa nerozpustí. Ochutíme korením, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Na špagety dáme omáčku a posypeme opraženou slaninkou s cesnakom.
Slaninku s cesnakom môžme aj zmiešať spolu s hotovou omáčkou.
Omáčka: Na kocky pokrájanú oravskú slaninku opečieme na panvici do chrumkava.
Krátko pred jej dokončením pridáme na plátky pokrájaný cesnak a ešte chvíľu spolu opekáme.
Slaninku s cesnakom vyberieme a udržujeme teplé.
Do výpeku dáme lyžicu hladkej múky, zalejeme vývarom, rozvaríme a prilejeme sladkú smotanu.
Postupne pridávame postrúhaný syr a varíme až kým sa nerozpustí. Ochutíme korením, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Na špagety dáme omáčku a posypeme opraženou slaninkou s cesnakom.
Slaninku s cesnakom môžme aj zmiešať spolu s hotovou omáčkou.