Pečený pstruh na masle a cesnaku
Veľmi ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Lahodný pstruh na masle ktorý Vás dostane.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 4 ks Pstruh
  • 1 citrón
  • 100 g hladká múka
  • 1 ks cesnak
  • 100 g maslo
  • soľ, červená paprika, bazalka, kari
  • čerstvá petržlenová vňať

Pečený pstruh na masle a cesnaku - príprava

  1. Očisteného pstruha osolíme, pokvapkáme citrónom a nakrojíme priečne ryhy do kože. V mise alebo na tanieri  si pripravíme hladkú múku zmiešanú s koreninami a pstruha v tom obalíme.
  2. Do vnútornej časti ryby vložíme plátky masla a nasekanú petržlenovú vňať. 
  3. Pstruha položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Poukladáme naň masloa posypeme nasekaným cesnakom
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre kým nám krásne nechytí kôrku do zlatova.
  5. Podávame s pečenými zemiakmi. 
Top