Šošovicový prívarok s údeným mäsom
Veľmi ľahkýLacný
Kategória:
Klasické jedlo našich starých mám. Jednoduché a rýchle.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 g šošovica
- 1 strúčik cesnak
- 2 ks cibula
- olej alebo masť
- bobkový list, soľ, korenie
Šošovicový prívarok s údeným mäsom - príprava
- Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, soľ, korenie a bobkový list. Šošovicu varíme kým nieje mäkká.
- Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme podľa potreby.
- Podávame s údenou krkovičkou či údeným bôčikom nakrájaným na tenké plátky.
- Na vrch pridáme opečené väčšie kúsky cibule.
Podobné recepty
Veľmi ľahký
Lacný
Kategória:
Klasické jedlo našich starých mám. Jednoduché a rýchle.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 500 g šošovica
- 1 strúčik cesnak
- 2 ks cibula
- olej alebo masť
- bobkový list, soľ, korenie
Šošovicový prívarok s údeným mäsom - príprava
- Prebranú šošovicu dáme variť do studenej vody, soľ, korenie a bobkový list. Šošovicu varíme kým nieje mäkká.
- Z masti, múky a cibule urobíme zásmažku. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do šošovice. Ešte chvíľku povaríme a dochutíme podľa potreby.
- Podávame s údenou krkovičkou či údeným bôčikom nakrájaným na tenké plátky.
- Na vrch pridáme opečené väčšie kúsky cibule.