cestoviny zapekané s mletým mäsom
Kategória: 
1 balík cestovin - vrtuliek, 1 cibuľa, cesnak, rajčinový pretlak, 500 gr. mletého mäsa, sol, koreniny, 150 gr. tvrdý syr

cestoviny zapekané s mletým mäsom - príprava

    Cestoviny /najlepšie vrtuľky/ vyvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme chvíľu v miske. Medzitým si na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme mleté mäso, malý rajčinový pretlak, 1 pretlačený cesnak, trošku soli, mleté čierne korenie a oregano. Všetko pomiešame a podusíme kým mäso nezhnedne. Ak to je príliš husté, môžeme pridať trošku kečupu. Potom si vymastíme menší ale hlbší pekáčik - asi 40x25 cm - na spodok dáme polovicu vyvarených cestovín, na to ukladáme urestované mleté mäso. Dáme pozor, aby sme tam s mäsom nedali aj moc olejovej šťavy z mäsa, aby to nebolo mastné. Na mäso dáme znovu vrstvu cestovín. Úplne navrch posypeme nahusto syr, ktorý sme nahrubo nastrúhali. Cestoviny musia byť úplne pokryté syrom, aby sa nevysušili pri pečení. Upečieme v rozohriatej rúre doružova.
Top