Životabudič na sychravé dni
Kategória: 
3-4 červené repy (cvikle), 1 mrkvu, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, chilli papričku, slepačí vývar (bujón), soľ, korenie, majoránka a citrónová šťava, kyslá smotana, petržlenová vňaťka, ovsené vločky, maslo

Životabudič na sychravé dni - príprava

    Opražíme pokrájanú cibuľu, chilli papričku a nakoniec cesnak, pridáme nastrúhanú cviklu a mrkvu.
    Trošku popražíme, zalejeme vodou tak, aby zakrývala všetky ingrediencie. Pridáme slepačí vývar alebo prichystanú bujón z kocky, zakryjeme a varíme asi 20 minút.
    Rozmixujeme, dolejeme vodu, necháme zovrieť, pridáme za hrsť ovsených vločiek, osolíme, okoreníme, dáme poriadne majoránky a treošku cukru.
    Povaríme ďalších 10 minút, zjemníme troškou masla.
    Po dovarení ochutíme citrónovou šťavou a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. môžeme dať aj poriadnu lyžicu smotany.
Top