Arabský chlieb
Kategória: 
na 8 porcií potrebujeme: 500 g hladkej múky, 15 g droždia,voda podľa potreby, soľ, olej

Arabský chlieb - príprava

    Z droždia a trošky vody pripravíme kvások.
    Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto.
    Do cesta pridáme lyžicu oleja.
    Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť cca 2 hodiny asi tak na dvojnásobný objem.
    Potom cesto rozdelíme na 8 dielov.
    Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú.
    Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút. Počas pečenia povrch placky vlhčíme vodou - potierame.
Top