Pórová polievka
Kategória:
1 l vývaru,
40 g očisteného póru,
40 g masla,
60 g hladkej múky,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 vajce,
petržlenová vňať
Pórová polievka - príprava
Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vlažným vývarom, dobre rozmiešame a za občasného miešania necháme povariť.
Pred dovarením polievku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a precedíme cez jemné sitko.
Do precedenej zamiešame pór pokrájaný nadrobno a ešte chvíľu povaríme.
Nakoniec do polievky vlejeme rozšľahané vajce, ktoré sa zrazí a spraví niečo ako vaječnú hmlu.
Tesne pred podávaním dochutíme petržlenovou vňaťou.
Kategória:
1 l vývaru,
40 g očisteného póru,
40 g masla,
60 g hladkej múky,
soľ,
mleté čierne korenie,
1 vajce,
petržlenová vňať
Pórová polievka - príprava
Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vlažným vývarom, dobre rozmiešame a za občasného miešania necháme povariť.
Pred dovarením polievku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a precedíme cez jemné sitko.
Do precedenej zamiešame pór pokrájaný nadrobno a ešte chvíľu povaríme.
Nakoniec do polievky vlejeme rozšľahané vajce, ktoré sa zrazí a spraví niečo ako vaječnú hmlu.
Tesne pred podávaním dochutíme petržlenovou vňaťou.
Pred dovarením polievku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a precedíme cez jemné sitko.
Do precedenej zamiešame pór pokrájaný nadrobno a ešte chvíľu povaríme.
Nakoniec do polievky vlejeme rozšľahané vajce, ktoré sa zrazí a spraví niečo ako vaječnú hmlu.
Tesne pred podávaním dochutíme petržlenovou vňaťou.