Kelová polievka s hubami
Kategória: 
400 g kelu, 100 g čerstvých húb alebo sušených aké máme, 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, 1 drvená rasca, 20 g hladkej múky, majorán

Kelová polievka s hubami - príprava

    Nadrobno pokrájanú očistenú cibuľu speníme na oleji.
    Kel očistíme, odstránime hlúbovité časti, pokrájame na rezance a pridáme k cibuľového základu.
    Podľa chuti osolíme a opražíme.
    Zalejeme vodou, vmiešame vopred namočené sušené huby, posypeme drvenou rascou a uvaríme takmer domäkka.
    Hladkú múku nasucho opražíme a zalejeme trochou studenej vody.
    Precedíme do polievky a povaríme.
    Hotovú polievku okoreníme majoránom.
    Podávame chlebom.
Top