Klasická slepačia polievka
Kategória: 
1/2 sliepky, 3 l vody, 2 ks mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 4 ks nového korenia, 4 ks čierneho korenia, petržlenová vňať alebo pažítka, soľ, mleté čierne korenie

Klasická slepačia polievka - príprava

    Slepačie mäso očistíme a spolu s kosťami vložíme do studenej vody.
    Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka asi 2 hodiny.
    Po uvarení mäsa a zeleniny, polievku precedíme.
    Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu
    s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky.
    V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať napr. s rezancami
Top