Klasická slepačia polievka
Kategória:
1/2 sliepky,
3 l vody,
2 ks mrkvy,
1 petržlen,
kúsok zeleru,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
4 ks nového korenia,
4 ks čierneho korenia,
petržlenová vňať alebo pažítka,
soľ,
mleté čierne korenie
Klasická slepačia polievka - príprava
Slepačie mäso očistíme a spolu s kosťami vložíme do studenej vody.
Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka asi 2 hodiny.
Po uvarení mäsa a zeleniny, polievku precedíme.
Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu
s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky.
V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať napr. s rezancami
Kategória:
1/2 sliepky,
3 l vody,
2 ks mrkvy,
1 petržlen,
kúsok zeleru,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
4 ks nového korenia,
4 ks čierneho korenia,
petržlenová vňať alebo pažítka,
soľ,
mleté čierne korenie
Klasická slepačia polievka - príprava
Slepačie mäso očistíme a spolu s kosťami vložíme do studenej vody.
Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka asi 2 hodiny.
Po uvarení mäsa a zeleniny, polievku precedíme.
Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu
s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky.
V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať napr. s rezancami
Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka asi 2 hodiny.
Po uvarení mäsa a zeleniny, polievku precedíme.
Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu
s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky.
V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať napr. s rezancami