Čínska ostro-kyslá polievka po domácky
Kategória: 
30 dkg kuracieho mäsa, 1/2 hrste nadrobno nasekaného mäsa iných druhov, 1 konzervu hríbov, 2 hrste ázijských čiernych hríbov u nás známe ako "Judášovo ucho" dostať kúpiť v predajňach so zdravou výživou alebo hypermarketoch, 2 stredne veľké mrkvy, 1/2 konzervy bambusových výhonkov, 1 malú konzervu bambusových klíčkov, 6 ks zaváranej kápie, 1 balenie tofu syr - biely, 2 vajcia, 5 koniec slepačích bujónov, 1/2 ČL chilli- mleté, 6 PL octu, 3 litre vody, 6 PL maizeny, 1 KL sladkej papriky

Čínska ostro-kyslá polievka po domácky - príprava

    Do 3 litrov vody pridáme kocky slepačieho bujónu, sójovú omáčku, mletú papriku, mleté chilli a privedieme do varu. Všetky suroviny okrem vajíčok a maizeny pokrájame na malé kúsky a pridáme do ochutenej vody.
    Mäso sa vám bude lepšie krájať, ak už bude uvarené. Zeleninu bude najlepšie, ak pokrájate na kuchynskom robote alebo na mixéri na malé kúsky.
    Potom zprudka varte, a keď začne vrieť, dajte ju na slabý plameň, a varte do uvarenia surovín.
    Maizenu rozmiešajte v troche studenej vody a zahustite polievku.
    Nechajte prejsť varom.
    Polievku ochutnajte a dochutťte podľa toho čo jej chýba - soľ, ale hlavne sójová omáčka, ocot a chilli.
    Rozbite vajíčka v miske, poriadne vymiešajte a opatrne vmiešajte, pri naustálom miešaní do polievky.
    Na ozdobu polievky použite vňate z mladej cibuľky.
    Keď sa vajíčka v polievke uvaria, je hotová.
    Na koniec pridajte niečo štipľavé, najlepšie nakrájané feferónky, alebo chilli papričky
Top