Šťavnatá marcipánová torta
Kategória:
Cesto: 6 vajec,
450 g práškového cukru,
300 g polohrubej múky,
160 g orechov - polovica nasekaných, polovica pomletých,
1 prášok do pečiva,
15 PL vlažnej vody,
3 PL oleja,
1 citrón,
Mandľový krém:
3 vajcia,
170 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
mandľová aróma,
250 g Helie,
Čokoládový krém:
3 vajcia,
200 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
100g čokoláda na varenie,
2 PL kakaa,
250 g Helie,
Na poliatie korpusov: 100 ml rumu, ríbezľový džem na potretie, jahodový kompót na šťavnaté cesto
Marcipán:
250 g odtučneného sušeného mlieka,
350 g práškového cukru,
potravinárske farbivo
Šťavnatá marcipánová torta - príprava
2/3 cukru, žĺtky, vlažnú vodu a olej vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, šťavu a kôru z citróna. Potom vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame zvyšnú 1/3 cukru.
Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút.
Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom.
Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.
Čokoládový krém: nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.
Mandľový krém: nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, prípadne farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu.
Zo zvyšného marcipánu môžene urobiť ozdôbky.
Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.
Podobné recepty
Kategória:
Cesto: 6 vajec,
450 g práškového cukru,
300 g polohrubej múky,
160 g orechov - polovica nasekaných, polovica pomletých,
1 prášok do pečiva,
15 PL vlažnej vody,
3 PL oleja,
1 citrón,
Mandľový krém:
3 vajcia,
170 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
mandľová aróma,
250 g Helie,
Čokoládový krém:
3 vajcia,
200 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
100g čokoláda na varenie,
2 PL kakaa,
250 g Helie,
Na poliatie korpusov: 100 ml rumu, ríbezľový džem na potretie, jahodový kompót na šťavnaté cesto
Marcipán:
250 g odtučneného sušeného mlieka,
350 g práškového cukru,
potravinárske farbivo
Šťavnatá marcipánová torta - príprava
2/3 cukru, žĺtky, vlažnú vodu a olej vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, šťavu a kôru z citróna. Potom vyšľaháme bielky, do ktorých postupne pridávame zvyšnú 1/3 cukru.
Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút.
Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom.
Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.
Čokoládový krém: nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.
Mandľový krém: nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, prípadne farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu.
Zo zvyšného marcipánu môžene urobiť ozdôbky.
Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.
Nakoniec obe masy premiešame a pečieme na dvakrát v tortových formách pri 160 stupňoch cca 45 minút.
Po upečení korpusy prekrojíme tak, aby nám vznikli tri tenšie pláty a jeden hrubý, ktorý pomrvíme s jahodovým kompótom.
Pred plnením korpusy polejeme šťavou z kompótu a rumom. Následne ich potierame džemom.
Čokoládový krém: nad parou miešame žĺtky s cukrom, čokoládou, kakaom a vanilkovým cukrom do zhustnutia, necháme vychladnúť a primiešame Heliu.
Mandľový krém: nad parou miešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a po vychladnutí zašľaháme Heliu a mandľovú arómu.
Marcipán: zmiešame cukor, sušené mlieko a vodu, prípadne farbivo, rozvaľkáme a nanesieme na tortu.
Zo zvyšného marcipánu môžene urobiť ozdôbky.
Jednotlivé vrstvy ukladáme striedavo na seba.