Zapečená ryža s bešamelom
Kategória: 
uvarená ryža natural vo vývare, 150 g kuracích pŕs, sójová omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 60 g šampiňónov, olej, strúhaný parmezán, 50 g nastrúhaného topeného syra, mlieko, maslo, hladká múka, paradajky

Zapečená ryža s bešamelom - príprava

    Kuracie prsia pokrájame na malé kúsky, posolíme ich, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou.
    Premiešame a pomaly ich opečieme v panvici na oleji domäkka spolu s nakrájanými šampiňónmi.
    Z masla, múky a mlieka pripravíme bešamel, ktorý ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
    Do vychladnutého bešamelu pridáme polovičné množstvo nastrúhaného tvrdého syra.
    Zapekaciu misu vymastíme a dáme do nej polovičné množstvo uvarenej ryže, ktoré polejeme trochou bešamelu.
    Na ryžu dáme udusené kuracie mäso so šampiňónmi.
    Pridáme na kolieska pokrájané paradajky a prikryjeme zvyškom ryže.
    Zalejeme bešamelom, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry. Hotové jedlo pokrájame na kúsky, ktoré posypeme strúhaným parmezánom.
Top