Makové guľôčky proti anémii a stresu
250 g maku, 100 g lieskových (vlašských) orechov - aké máme, 100 g hrozienok, 2 - 3 PL medu, asi 60 - 100 g kokosovej múčky na obaľovanie

Makové guľôčky proti anémii a stresu - príprava

    Oriešky nahrubo nakrájame, zmiešame s umytými hrozienkami a takto pripravené na 24 hodín namočíme do vody. Vody nedávame veľa, len toľko aby sa nasiakli orechy a
    hrozienka.
    Na druhý deň pridáme zomletý mak, med a vypracujeme cesto. Zo zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.

    Ako obmenu za orechy môžeme úplne alebo sčasti nahradiť ľanovým semienkom.

    Tento jednoduchý nepečený zákusok by nemal chýbať v žiadnej chladničke. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a
    nezaberie veľa času. Zistíte, že 4 -5 kúskov sladkých makových guľôčok dostatočne zasýti vašu chuť na sladké tak, aby ste nemuseli viac maškrtiť a ešte ho môžeme nazvať i zdravou minerálovou bombou, čo aj je.
Top