Šmaľcové pagáčiky.
30 dkg hladká múka,15 dkg bravčová masť,1 čl soľ,1 kysla smotana-200 g ,platkový syr-paprikovy,žltko na potretie,sezamové samiačka.

Šmaľcové pagáčiky. - príprava

    Do misky si dáme uvedené suroviny a vypracujeme.Ked sú suroviny spojené,tak si cesto dáme na pomúčenu dosku a ešte ho vypracujeme na múke ako na rezance, tak aby bolo polotuhé.Potom ho zabalíme do mikrotenového sačka a odložíme do chladničky na 24 hodin.Nič sa nestane,ked bude aj dlhšie.
    Potom cesto rozvaľkáme na pol cm. a vykrajujeme ružičky.Ukladáme na pomastený plech,(môžme aj hustejšie),každu potrieme rozšľahaným žltkom a na každu ružičku vykrojíme ešte takou istou menšou ružičkou z platkového syra a položíme na cesto.syr ešte posypeme sezamom a upečieme do zlatista.
Top