Zákusok Kinder Pingui
Cesto - 8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL teplej vody, 8 PL hladkej múky, 4 PL kakaa, 1 kypriaci prášok (kto chce tenšiu piškótu - 6 vajec, 6 PL cukru, 6 PL teplej vody, 6 PL hladkej múky, 2 PL kakaa, pol kypriaceho prášku) Šľahačka - 500 ml šľahačky, 1 balíček želatínového stužovača, 2 PL tekutého medu. Čokoládová poleva - 250 g čokolády na varenie, 100 g Cera, 1 PL práškového cukru, 3 PL oleja

Zákusok Kinder Pingui - príprava

    Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme a upečieme dva pláty cca 15 min pri 200°C.
    Vyšľaháme polovicu šľahačky, pridáme polovicu stužovača pripravenú podľa návodu a rozpustený med. Nanesieme na upečený plát a vložíme na 30 min do chladničky stuhnúť.
    Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Rozpustíme čokoládu s margarínom a s cukrom. Keď je čokoláda rozpustená pridáme olej a dobre premiešame. Keď trošku vychladne, nanesieme jemnú vrstvu polevy na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladničky. Zvyšok použije na vrch.
    Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky so stužovačom a medom, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Top