Rezy Kinder Pingui
CESTO: 3vajcia, 75 g práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 15g kakaa, 80g polohrubej múky,štvrť bal.prášku do pečiva./upečieme 2X/ Šľahačková plnka : 1dcl mlieka,10g želatíny,4dcl sladkej smotany, 1 vanilkový cukor/aj to 2X/ Čokoládová náplň: 150G várovej čokolády,1dcl mlieka,50g margarínu. Čokoládová poleva: 100g mliečnej polevy,50g CERA.

Rezy Kinder Pingui - príprava

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom,vodou,pridáme preosiate kakao,múku zmiešanú s práškom do pečiva,striedavo so snehom ušľahaným z bielkov. Dáme piecť na plech vyložený papierom na pečenie.Tak isto upečieme aj druhú piškótu.
    Šľahač.plnka:V 1/2dcl mlieka napučíme želatínu 15 minút. Zvyšné mlieko1/2dcl s vanilkou zahrejeme nesmie vrieť,musí ostať len teplé,pridám napučanú želatínu necháme ju tam rozpustiť.Necháme chvíľu vychladnúť a potom to pomaly primiešavame do vyšľahanej šľahačky pripravenej s 0,4 dcl sladkej smotany.
    Boky zákusku vystelieme alobalom aby nám plnka nestekala.Šľahačkový krém vylejeme na prvý kakaový plát,dáme stuhnúť do chladničky.
    Pripravíme si čokolád.náplň: nad parou rozpustíme čokoládu, mlieko, margarín necháme vychladnúť, natrieme na stuhnutú šľahačkovú plnku, pripravíme si druhú časť šľahačkovej plnky trošku necháme stuhnúť aby sme mohli priložiť 2.kakaový plát. Zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky asi na 10 hod. Polejeme polevou: 100g mliečnej polevy 50g stuž.tuku rozpustíme nad parou. Uchovávame v chladničke.
Top