Škvarkové pagačiky.
70 dk hladká múka špecial,2 vajcia,1 droždie,1/2 l mlieko vlažné,2KL soľ,2KL cukor,1PL ocot,1dl olej.1 vajce na potretie,mleté škvarky,rasca,sezam.

Škvarkové pagačiky. - príprava

    Do múky postupne zapracujeme mlieko,rozmrvené droždie,soľ, ocot, vajce,olej a cukor.Vypracujeme vlačné cesto.Cesto potom rozvaľkáme a na cesto natrieme mleté škvarky(primerane).Skvarky posolíme.Cesto preložíme zhora na dol a sprava do ľava.Cesto necháme odpočívať 15-20 min.Opakujeme ešte 2 krát.Potom rozvaľkame a nožom narežeme mriežky.Z cesta vykrajujeme kolieska a ukladáme na pomastený plech.Potrieme vajcom a posýpeme(rascou,sezamom,makom),kto ako má rád a necháme na plechu stáť ešte 15-20 min.Pečieme vo vyhriatej rúre na180°C do zlatista.
Top