Pečený pangasius so zemiakmi a so zeleninou
Kategória: 
čerstvú alebo zmrazenú zeleninu (hrach, mrkva, zeler, kel, karfiol, petržlen), soľ, kmín celý, pangasius 1kg, smotana na šľahanie 1ks, olej 0.5dcl

Pečený pangasius so zemiakmi a so zeleninou - príprava

    Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme rascu, soľ (cca 5-10g, podľa potreby) a podlejeme olejom.Na osolené zemiaky pridáme vymrazené, umyté a osolené ryby, ktoré sme nakrájali na polovičku.Pangasius polejeme smotanou.Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na cca 30 minút na 180-220 stupňov. Zatial umyjeme všetku zeleninu a nakrájame na kocky (okrem karfiolu, kelu a hrášku).Po 30 minútach pekáč vytiahneme, odstránime alobal.Na poloupečené ryby nasypeme pripravenú zelenenu. Dáme do pekáča a pečieme do zlata.Po upečení ihneď podávame.
Top