Linecké zlepované koláčiky
Veľmi ľahkýLacný
Kategória:
Príprava je veľmi ľahká - nenáročná aj pre menšie deti.
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 360 g polohrubej múky
- 120 g práškového cukru
- 240 g masla
- 4 varené prelisované žĺtky
- 0.5 citróna (šťava + kôra)
Linecké zlepované koláčiky - príprava
Múku preosejeme na dosku, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme rozsekané stuhnuté maslo.
Dlaňami rozdrobíme a do jamky uprostred dáme prelisované žĺtky, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna.
Vypracujeme cesto, dáme ho na hodinu do chladu odpočinúť. Vyvaľkáme plát o sile 5 mm, vykrajujeme tvary, do polovice cesta vykrojíme aj voľný stred.
V mierne vyhriatej rúre upečieme doružova.
Zlepujeme pikantnou zaváraninou ako je ríbezľová, malinová...
Okaté tvary napred pocukrujeme a potom prilepíme k plným tvarom.
Do cesta sa dáva výhradne maslo, s iným tukom by to nebolo ono.
Podobné recepty
Veľmi ľahký
Lacný
Kategória:
Príprava je veľmi ľahká - nenáročná aj pre menšie deti.
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 360 g polohrubej múky
- 120 g práškového cukru
- 240 g masla
- 4 varené prelisované žĺtky
- 0.5 citróna (šťava + kôra)
Linecké zlepované koláčiky - príprava
Múku preosejeme na dosku, zmiešame s práškovým cukrom a pridáme rozsekané stuhnuté maslo.
Dlaňami rozdrobíme a do jamky uprostred dáme prelisované žĺtky, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna.
Vypracujeme cesto, dáme ho na hodinu do chladu odpočinúť. Vyvaľkáme plát o sile 5 mm, vykrajujeme tvary, do polovice cesta vykrojíme aj voľný stred.
V mierne vyhriatej rúre upečieme doružova.
Zlepujeme pikantnou zaváraninou ako je ríbezľová, malinová...
Okaté tvary napred pocukrujeme a potom prilepíme k plným tvarom.
Do cesta sa dáva výhradne maslo, s iným tukom by to nebolo ono.
Dlaňami rozdrobíme a do jamky uprostred dáme prelisované žĺtky, šťavu a nastrúhanú kôru z citróna.
Vypracujeme cesto, dáme ho na hodinu do chladu odpočinúť. Vyvaľkáme plát o sile 5 mm, vykrajujeme tvary, do polovice cesta vykrojíme aj voľný stred.
V mierne vyhriatej rúre upečieme doružova.
Zlepujeme pikantnou zaváraninou ako je ríbezľová, malinová...
Okaté tvary napred pocukrujeme a potom prilepíme k plným tvarom.
Do cesta sa dáva výhradne maslo, s iným tukom by to nebolo ono.