Bryndzové halušky I.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 600 g Zemiaky
- 250 g Bryndza
- 150 g slanina
- 200 g Hladká múka
- soľ
Bryndzové halušky I. - príprava
Očistené zemiaky postrúhame, posolíme, pridáme múku a premiešame.
Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme.
Uvarené halušky sú vtedy, keď klesajú ku dnu.
Vtedy ich scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a dáme do pripravenej misy s bryndzou.
Premiešame a pridáme horúcu rozškvarenú slaninku.
Ako prílohu podávame zákys, kefír, mlieko.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 600 g Zemiaky
- 250 g Bryndza
- 150 g slanina
- 200 g Hladká múka
- soľ
Bryndzové halušky I. - príprava
Očistené zemiaky postrúhame, posolíme, pridáme múku a premiešame.
Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme.
Uvarené halušky sú vtedy, keď klesajú ku dnu.
Vtedy ich scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a dáme do pripravenej misy s bryndzou.
Premiešame a pridáme horúcu rozškvarenú slaninku.
Ako prílohu podávame zákys, kefír, mlieko.
Hotové cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme.
Uvarené halušky sú vtedy, keď klesajú ku dnu.
Vtedy ich scedíme, nepreplachujeme studenou vodou a dáme do pripravenej misy s bryndzou.
Premiešame a pridáme horúcu rozškvarenú slaninku.
Ako prílohu podávame zákys, kefír, mlieko.