Bio paradajková omáčka
Takmer dozreté paradajky 20 kus., 3 veľké biele cibule, 10 strúčikov cesnaku, olivový olej, 2-4 PL cukru, morská soľ, mleté čierne korenie, oregáno

Bio paradajková omáčka - príprava

    Na paradajkách obkrojíme zelenú stopku, zospodu vyrežeme X a dáme spariť.
    Do veľkej misy vložíme paradajky a zalejeme ich vriacou vodou, prikryjeme a necháme cca 60-90 sekúnd. Po sparení vodu vylejeme a z paradajok odstránime šupku. Vrátime ich naspäť do misy a rozmačkáme rukou, posolíme a necháme 10min odstáť. Po odstáti 10min paradajky rozmixujeme najemno.
    V hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno posekanú cibuľku do sklovita a pridáme pretlačení cesnak. Následne prilejeme rozmixované paradajky, cukor a privedieme k varu. Na strednom ohni povaríme cca 35 minút. Po odstáti z ohňa prisypeme hrsť natŕhaného oregána.
Top