Jadranská torta
3 vajcia 3 + 3 Dg kryštálového cukru, 6 Dg polohrubej múky, 2 Dg kakaa, ½ dcl oleja, 1 moka lyžička prášku do pečiva, 2 polievkové lyžice vody,Krém: 2 Dcl mlieka, 10 Dg kryštálového cukru, 2 Dg solamylu, 1 žĺtok

Jadranská torta - príprava

    Žĺtka s 3 Dg cukru a vodou šľaháme, pridávame olej, múku, kakao, prášok do pečiva. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 3 Dg cukru a došľaháme sneh.
    Zľahka vmiešame do pripravenej zmesi.
    Piecť na papieri.

    Krém: Dobre rozmiešame a uvedieme do varu. Necháme vychladnúť.
    Pridáme 10 Dg orechov a zamiešame do 15 Dg vyšľahaného masla.
    Krém natrieme na upečený korpus.
    Navrch nanesieme šľahačku pripravenú z 2 práškových šľahačiek podľa priloženého návodu.
Top