Hrnčeková bublanina
Ľahký
Lacný

Rýchly koláč ku káve či na raňajky.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Cesto

  • 2 šálky 2 polohrubej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • ovocie

Hrnčeková bublanina - príprava

    Vajcia šľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
    Po troche pridávame olej a ďalej šľaháme.
    K spomínaným ingredienciám pridávame ďalej mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva.
    Takto spracované cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
    Navrch poukladáme ovocie podľa chuti. (Najlepšie sú višne, čerešne, ríbezle).
    Pečieme v predom vyhriatej rúre na cca 180 – 190 stupňov C.
Top