Tradičné jedlo ktoré môže byť na sladko alebo na slano. Plnka je ľubovolná.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
5 ks stredne veľkých zemiakov
100 g slaniny nakrájanej na kocky
1 ks cibule
200 g nadrobno nasekanej údenej krkovičky
soľ a korenie
2 ks vajcia
50 g krupice
200 g hrubej múky
Plnené zemiakové knedle - príprava
Zemiaky uvaríme v šupke vyhladíme. Slaninu osmažíme na suchej panvici, po chvíli pridáme cibuľku a nakoniec údené maso. Promiešame, osolíme a okoreníme a nechajte vychladnúť. Olúpané zemiaky nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčka, soľ, krupicu, dobre premiešame a nakoniec dáme múku . Vypracujeme cesto a vyváľkáme do valčeka a vykrajujeme z neho kúsky. Urobíme placku a doprostred dáme masovú zmes. Konce cesta spojíme a robíme knedlíčky. Varíme 10 až 15 minut. Podáváme s kapustou.