Zemiakové grúlovníky
Zemiakové grúlovníky - príprava
Zemiakov uvaríme v šupke, očistíme - zbavíme šupky a prelisujeme.
Keď nemáme lis, môžeme ich postrúhať na strúhadle.
Podľa chuti osolíme (asi lyžička soli).
Do prelisovaných zemiakov pridáme jedno vajce a asi dve hrste hladkej múky.
Všetko dobre rozmiesime, aby sa táto zmes spojila a vytvoríme z nej hladký tvar valčeka.
Z takto pripraveného zemiakového cesta ukrajujeme asi 10 cm veľké kolieska, ktoré na tenko rozvaľkáme do veľkosti platni, na ktorej plátky cesta budeme piecť.
Cesto pečieme z obidvoch strán na dobre rozpálenej suchej platni. Na záver upečené „grúlovníky“ z obidvoch strán potrieme bravčovou masťou a posypeme kryštálovým cukrom.
Zemiakové grúlovníky - príprava
Zemiakov uvaríme v šupke, očistíme - zbavíme šupky a prelisujeme.
Keď nemáme lis, môžeme ich postrúhať na strúhadle.
Podľa chuti osolíme (asi lyžička soli).
Do prelisovaných zemiakov pridáme jedno vajce a asi dve hrste hladkej múky.
Všetko dobre rozmiesime, aby sa táto zmes spojila a vytvoríme z nej hladký tvar valčeka.
Z takto pripraveného zemiakového cesta ukrajujeme asi 10 cm veľké kolieska, ktoré na tenko rozvaľkáme do veľkosti platni, na ktorej plátky cesta budeme piecť.
Cesto pečieme z obidvoch strán na dobre rozpálenej suchej platni. Na záver upečené „grúlovníky“ z obidvoch strán potrieme bravčovou masťou a posypeme kryštálovým cukrom.
Keď nemáme lis, môžeme ich postrúhať na strúhadle.
Podľa chuti osolíme (asi lyžička soli).
Do prelisovaných zemiakov pridáme jedno vajce a asi dve hrste hladkej múky.
Všetko dobre rozmiesime, aby sa táto zmes spojila a vytvoríme z nej hladký tvar valčeka.
Z takto pripraveného zemiakového cesta ukrajujeme asi 10 cm veľké kolieska, ktoré na tenko rozvaľkáme do veľkosti platni, na ktorej plátky cesta budeme piecť.
Cesto pečieme z obidvoch strán na dobre rozpálenej suchej platni. Na záver upečené „grúlovníky“ z obidvoch strán potrieme bravčovou masťou a posypeme kryštálovým cukrom.