Rigo Janči
Na cesto: 6 žĺtkov. 6 lyžíc práškového cukru. 6 bielkov. 3 lyžice polohrubej múky. 3 lyžice kakaa.Na krém: 25 dg masla, 23 dg práškového cukru, 10 dg kakaa, 2 celé vajcia, ¾ l smotany (šľahačky).

Rigo Janči - príprava

    Vymiešať žĺtky s cukrom, z bielkov ušľahať sneh, pridať múku a kakao a vyšľahať.
    Vyliať na plech vystlatý papierom na pečenie a upiecť.

    Krém: Vyšľahať maslo s práškovým cukrom a kakaom, pridať vajcia. Do tohto krému zľahka zamiešať vyšľahanú šľahačku.

    Vychladnuté cesto vybrať z plechu, prekrojiť na 2 časti. Spodnú natrieť krémom, prikryť druhým cestom, na ktorý natrieme zvyšok krému a vidličkou urobíme v kréme vlnovky. Necháme v chladničke vychladnúť.
Top