Jablkový koláč
Na cesto: 200 g polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 kypriaci prášok do pečiva, Na plnku: 1000 g jabĺk,80 g Zlatého klasu (2 ks),100 g kryštálového cukru, 3 dl vody, 300 g smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky.

Jablkový koláč - príprava

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
    Potom do masy pridáme olej, vodu a múku premiešanú s kypriacim práškom. Zľahka spolu premiešame.
    Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
    Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
    Očistené jablká nastrúhame. Dáme ich do hrnca s vodou, cukrom a so Zlatým klasom. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
    Po vychladnutí kašu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a necháme stuhnúť.
    Sladkú smotanu dotuha vyšľaháme so stužovačom a natrieme na plnku. Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Top