Jahodová bábovka
3 vajcia,200 g práškového cukru,1 balíček vanilkového cukru, 200 g tuku, 250 g tvarohu, 1,5 dcl mlieka, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica rumu, asi 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, asi 300 g jahôd, tuk na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy jahodová poleva na ozdobenie.

Jahodová bábovka - príprava

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom do penista.
    Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.
    Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme 1/3 cesta.
    Poukladáme jahody, zakryjeme 2/3 cesta.
    Opäť dáme jahody a vylejeme poslednú tretinu cesta.
    Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pomaly upečieme do ružova.
    Upečenú bábovku po vychladnutí vyklopíme a polejeme jahodovou polevou.
Top