Palacinky plnené jablkami a pomarančovo-orechovým krémom
Kategória: 
2 celé vajcia, 2 dl mlieka, 1 dl minerálnej vody, 20 dg múky, 2 stredne veľké jablká, 3 dl pomarančového džúsu, 1 pomaranč, 20 dg mletých orechov, 10 dg práškového cukru, 1 kávová lyžička škorice, 5 dg kryštalového cukru, 1 dl oleja, 1 kávová lyžička masla.

Palacinky plnené jablkami a pomarančovo-orechovým krémom - príprava

    Z vajíčok a múky, primiešaním mlieka, minerálnej vody a trochu kryštálového cukru, pripravíme husté palacinkové cestíčko tak, aby v ňom neboli hrudky.
    Do cestíčka nastrúhame vopred ošúpané jablká, ktoré sme zbavili jadierok.
    Na panvici s troškou oleja upečieme palacinky, ktoré by nemali byť príliš tenké.
    Medzi tým na troche rozohriateho masla začneme pražiť mleté orechy, pridáme väčšiu časť pripraveného práškového cukru a prilejeme pomarančový džús.
    Miešame a varíme dovtedy, kým orechy nenasiaknu pomarančovú šťavu.
    Zahustíme kúskami čerstvého pomaranča. Týmto krémom naplníme palacinky a stočíme ich.
    Stočené palacinky nakrájame na silné kolieska a pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou.
    Ozdobíme nastrúhanou pomarančovou kôrou.
Top