Bravčové medailóniky so zeleninou
600 g bravčovej panenky, soľ, celé čierne korenie, olivový olej, 200 g hrášku, 200 g karotky, 2 dl zeleninového vývaru, 1 dl bieleho jogurtu, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať

Bravčové medailóniky so zeleninou - príprava

    Bravčovú panenku pokrájame na 2 cm hrubé plátky a rukou vyformujeme do tvaru medailónikov (postláčame).
    Z oboch strán osolíme a posypeme nahrubo pomletým alebo podrveným čiernym korením.
    Na rozohriatom oleji medailóniky opekáme z oboch strán po
    3 minútach.
    Vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Hrášok a pokrájanú karotku zalejeme zeleninovým vývarom
    a krátko povaríme.
    Medailóniky uložíme na taniere, ozdobíme uvarenou zeleninou a polejeme bielym jogurtom a paradajkovým pretlakom ochuteným pretlačeným cesnakom.
    Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Top