Lasagne s tuniakom
Kategória: 
8 ks cestovín Lasagne (polotovar), soľ, 200 g plátkov tuniaka, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 1 lyžica masla, 2 lyžice hladkej múky, 100 g mäkkého syra, mleté čierne korenie, 1 dl bieleho vína, 1 dl smotany, 200 g tvrdého syra, 1 lyžica pokrájaného kôpru

Lasagne s tuniakom - príprava

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme na site odkvapkať.
    Na oleji a masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a krátko opražíme.
    Zalejeme vínom, smotanou, pridáme mäkký syr a za stáleho miešania uvaríme hladkú kašu.
    Ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom, mletým čiernym korením a vmiešame kôpor.
    Jeden plátok lasagne uložíme na vymastený plech, naň uložíme polovicu plátkov tuniaka, zalejeme časťou kaše a zakryjeme plátkom lasagne.
    Pokračujeme, až kým neminieme všetky suroviny.
    Naplnené lasagne posypeme postrúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Top