Teľacia pečeň na sedliacky spôsob
600 g teľacej odblanenej pečene, hladká múka, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, 100 g prerastenej údenej slaniny, 3 cibule, 2 dl červeného vína, 1 dl mäsového vývaru, 3 lyžice smotany, 4 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, pažítka

Teľacia pečeň na sedliacky spôsob - príprava

    Teľaciu pečeň pokrájame na hrubšie plátky, osušíme a obalíme v hladkej múke.
    V rajnici rozpálime trochu olivového oleja, pridáme pečeň a opekáme po 2 minúty z oboch strán.
    Vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Do výpeku dáme na kocky pokrájanú slaninu, opražíme, pridáme pokrájaný cesnak, na kolieska pokrájanú cibuľu, poprášime múkou, zalejeme vínom a krátko podusíme.
    Pridáme vývar, pokrájané paradajky, zjemníme smotanou, osolíme, okoreníme, posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a krátko prehrejeme.
    Do omáčky vložíme pečeň, premiešame a podávame.
Top