Zeleninové rizoto
Kategória: 
150 g ryže, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 150 g mrkvy, 150 g čerstvých šampiňónov, 80 g čerstvého hrášku, 100 g póru, 2 dl zeleninového vývaru, 1 dl suchého bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška, štipka sušenej bazalky

Zeleninové rizoto - príprava

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme na site odkvapkať.
    V hlbšej rajnici opražíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a pokrájané šampiňóny. Podlejeme trochou zeleninového vývaru a krátko podusíme. Pridáme ryžu, hrášok, umytý pokrájaný pór, dolejeme vývar, víno, osolíme, okoreníme koreninami a dolejeme vriacou vodou asi 1 cm nad suroviny.
    Premiešame a prikryté dusíme na miernom ohni 15 minút.
    Pred podávaním premiešame a môžeme posypať postrúhaným pikantnejším syrom.
Top