Zapekané broskyne v piškótovom ceste
½ masla, 125 g práškového cukru, 125 g polohrubej múky, troška soli, 2 celé vajcia, pol prášku do pečiva, 6 broskýň, 6 lyžíc cukru, 4 lyžice vody, vanilka.

Zapekané broskyne v piškótovom ceste - príprava

    Broskyne rozkrojíme na polovice, dáme do kastróla, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice vody, 1 vanilku a dusíme asi 10 min.
    Z masla, práškového cukru, múky, vajec a prášku do pečiva vyšľaháme cesto.
    Pekáč vymažeme maslom, vysypeme práškovým cukrom, pokladieme broskyňami aj so šťavou, navrstvíme cesto (neuhladiť) a dáme piecť do predhriatej rúry na 45 minút. Pred podávaním každú porciu polejeme vanilkovým pudingom.
Top