BÁBOVKA Z UNIVERZÁLNEHO CESTA
250 g hladkej múky, ½ vrecúška prášku do pečiva, 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžica kakaa

BÁBOVKA Z UNIVERZÁLNEHO CESTA - príprava

    Do misy preosejeme múku, zmiešame ju s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor, vajcia, smotanu a vareškou dobre vymiešame do hladka.
    Z tohto cesta – či už s kakaom alebo bez neho – môžeme piecť bublaninu, rôzne rezy, rolády, mesiačiky a samozrejme aj bábovku.
    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a pomúčenej bábovkovej formy, do druhej polovice dáme kakao a nelejeme na svetlé cesto.
    Upečieme pri miernej teplote.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby