Horehronský rezeň
Kategória:
400 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 200 g surových zemiakov, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, 100 g hladkej múky, 2 lyžice smotany, masť na vyprážanie
Horehronský rezeň - príprava
Bravčové mäso umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na rezne, naklepeme a trošku osolíme.
Surové očistené zemiaky umyjeme a najemno postrúhame. Pridáme k nim vajce, mleté čierne korenie, trošku soli
a vidličkou dobre rozšľaháme.
Ďalej pridáme múku a zamiešame.
Nakoniec prilejeme smotanu a dobre zamiešame.
V pripravenom zemiakovom ceste namáčame naklepané rezne
a vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji.
Podobné recepty
Kategória:
400 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, 200 g surových zemiakov, 1 vajce, mleté čierne korenie, soľ, 100 g hladkej múky, 2 lyžice smotany, masť na vyprážanie
Horehronský rezeň - príprava
Bravčové mäso umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na rezne, naklepeme a trošku osolíme.
Surové očistené zemiaky umyjeme a najemno postrúhame. Pridáme k nim vajce, mleté čierne korenie, trošku soli
a vidličkou dobre rozšľaháme.
Ďalej pridáme múku a zamiešame.
Nakoniec prilejeme smotanu a dobre zamiešame.
V pripravenom zemiakovom ceste namáčame naklepané rezne
a vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji.
Surové očistené zemiaky umyjeme a najemno postrúhame. Pridáme k nim vajce, mleté čierne korenie, trošku soli
a vidličkou dobre rozšľaháme.
Ďalej pridáme múku a zamiešame.
Nakoniec prilejeme smotanu a dobre zamiešame.
V pripravenom zemiakovom ceste namáčame naklepané rezne
a vyprážame po oboch stranách v rozpálenom oleji.