Bravčové na smotane
500 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 30 g slaniny, 40 g masti, 20 g zeleru, 30 g petržlenu, 30 g mrkvy, 1 cibuľa, 1 veľká lyžica hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany

Bravčové na smotane - príprava

    Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a prešpikujeme prúžkami slaniny.
    Na masti umyjeme pokrájanú zeleninu, pridáme cibuľu a mäso na tomto základe opečieme. Potom podlejeme horúcou vodou a dusíme do polomäkka.
    Potom mäso dopečieme v rúre.
    Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou zlejeme do nádoby, v ktorej sme rozšľahali smotanu s múkou a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
    Hotové prelisujeme a podávame s mäsom pokrájaným na porcie. Ako príloha sa hodia zemiakové krokety a rôzne knedle.
Top