2 v 1 - Jemnosť a elegancia
1 PL medu, 3 celé orechy, 1 ČL škoricového cukru, 1 jogurt (120g - napr. jahodová Activia, ľahká a fit), 2 dcl červeného vína (napr. kyslejšie cuvée), 3 priemerne veľké jablká Ozdobenie: podľa vlastnej chuti tvoriť, v zásade ale stačí šľahačka a granko

2 v 1 - Jemnosť a elegancia - príprava

    Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno, med, trochu povaríme, pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom plameni povaríme, aby víno nabralo chuť prísad a opačne. Po približne 10 minútach odstavíme a scedíme varené víno do pohára. Zvyšnú tuhú časť (jablká s orechmi) necháme odstáť, až kým zmes nie je vlažná. Následne pridáme jogurt, zamiešame, vlejeme do pohára, ozdobíme šľahačkou a grankom a môžeme podávať.

    Dobrú a lahodnú chuť :-)
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby