Marhuľovo-kávové kocky
4 vajcia, 180 g práškového cukru, 110 g hladkej múky, 40 g kakaového prášku, 2 ČL kypriaceho prášku, 120 ml silnej kávy, 100 ml dezertného vína, 3 balíčky vanilínového cukru, veľkú konzervu sterilizovaných marhúľ, 250 g nízkotučného tvarohu, 150 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

Marhuľovo-kávové kocky - príprava

    1. Vajcia, 150 g cukru a 4 PL vody dáme do misy. V ďalšej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Vajcia s cukrom aspoň 8 minút šľaháme ručným šľahačom do peny. Na to preosejeme múku s kakaom a opatrne zapracujeme do peny. Pravouhlú formu asi 24 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 25 minút.

    2. Kávu, dezer tné víno a 1 vanilínový cukor rozmiešame. Hneď po dopečení cesto na viacerých miestach popicháme špajdľou a pokvapkáme ochutenou kávou a necháme vychladnúť.

    3. Niekoľko polovičiek marhúľ pokrájame na pásiky a odložíme si ich na neskôr. Zvyšné marhule pokrájame na malé kúsky a poukladáme na cesto.

    4. Tvaroh rozmiešame s 30 g práškového cukru a 2 balíčkami vanilínového cukru. Smotanu zmiešame so stužovačom šľahačky a vyšľaháme dotuha. Zľahka zmiešame s tvarohovou masou a natrieme na marhuľovú vrstvu. Koláč pokrájame ostrým nožom na kocky, ktoré ozdobíme pásikmi marhúľ. Pred podávaním vychladíme.
Top