Želatínový koláč
Cesto: 200g kryštálového cukru, 200g polohrubej múky, 5 vajec, 1dl mlieka, 1dl oleja, 1 prášok do pečiva Plnka: 2 pochúťkové kyslé smotany, 2 šľahačky v prášku, 150ml mlieka, 1 vanilok Želatína: 1 Tang(ľubovoľná chuť), 2 Zlaté klasy, 200g kryštálového cukru, 8dl vody

Želatínový koláč - príprava

    Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, žĺtky, múku, prášok do pečiva, mlieko a olej. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
    Plnka: Šľahačku vyšľaháme, zamiešame smotanu s vanilkou a rozotrieme na upečený a vychladnutý koláč.
    Želatína: 5dl vody spolu s cukrom a tangom dáme zovrieť. Do toho primiešame Zlatý klas rozpustený v 3dl vody. Uvaríme a dáme vychladnúť. Mierne vychladený polejeme na plnku a necháme stuhnúť.
Top